Swedes | Svenskar  
  In | i  
  South Korea | Sydkorea  

           
  Hem  
  Visum  
  Student  
  Äta & Dricka  
  Se & Göra  
  Lathund A › Ö  
  FAQ  
  Facebook  


  Äta & Dricka:One-shot : Botten upp med andra ord, Soju (소주) är en alkoholhaltig dryck som är delvis gjord av ris. Drycken brukas serveras till olika koreanska maträtter, det är även populärt att blanda Soju med öl/maekju (맥주).


Kimchi (김치) : Ursprung från Silla-dynastin kimchi är den älskade kryddiga sidekicken på varje koreanskt bord. Det görs genom saltning och konservering av jästkål i en bädd av peppar, vitlök, ingefära och salladslök.


Samgyeopsal (삼겹살) : Fläskkött som grillas och serveras med sallad, perilla löv, skivad lök och rå vitlök kimchi.


Jjajangmyeon (짜장면) : Ursprunligen en kinesisk maträtt som koreanerna har tagit till sig och skapat en tjockare typ av nudlar, som serveras med fläskkött, potatis, lök och squash.


Tteokbokki (떡볶이) : Denna ikoniska röd-oranga streetmaten är väl förekommande runt om kring gathörnen, de ångade och skivade riskakorna är kokta med fiskkakor och serveras med salladslök i en söt/kryddad sås av chili.


Bibimbap (비빔밥) : Koreanska lunch-i-en-skål blandar en enkel mix av ris, grönsaker, biff och ägg, med sesamolja och chilipasta som serveras rykande varm.


Haemul Pajeon (해물파전) : En slags streetmat pannkakor som är knapriga med fyllning av skaldjur, bläckfisk, saladslök, serveras ofta med det koreanska risvinet makgeolli.


Jjambbong (짬뽕) : Ursprunligen en kinesisk maträtt som koreanerna har tagit till sig och nudelsoppan är en slags blandning av skaldjur, grönsaker och är starkt kryddad med chili.


Galbi (갈비) : Galbi som betyder revben kan både komma från fläskkött och från nötkött som är marinad i en slags soya-lök-socker blanding, färdigt för grillen och serveras med sallad, perilla löv, kimchi.


Bulgogi (불고기) : Bulgogi som betyder kött på koreanska är en mer traditionell BBQ än Galbi (갈비). Det är kokt marinerat kött som man tillagar över en kolgrill och serveras med sallad, perilla löv, kimchi.
Vett och etikett – så gör du på middagen :

1. De yngre skall hälla upp alkoholdryckerna till de äldre.

2. När någon yngre häller upp för en skall man hålla glaset med bägge händerna.

3. Skål på koreanska Chukbae och när man dricker så vänder man ansiktet bort åt.

Hemlagat, Seoul

South Korea :


35 Sogong-dong
Jung-gu
Seoul, South Korea

Telefon : +82 2-318-3335
Webb :   https://hemlagatseoul.com  RetroGameBar, Seoul

South Korea :


7, Jandari-ro
Mapo-gu 3F
Seoul, South Korea

Telefon : +82 10-8773-5517
Webb :   Retrogamebar  


Tripadvisor, Seoul

Seouth Korea :


Restauranger i Seoul.

Webb :   https://www.tripadvisor.se  


  Kontakt:  

  info.swedesinkorea@gmail.com  


  Copyright © 2018.  

  Swedes | Svenskar  
  In | i  
  South Korea | Sydkorea  

  All rights reserved.  

www.000webhost.com