Swedes | Svenskar  
  In | i  
  South Korea | Sydkorea  

           
  Hem  
  Visum  
  Student  
  Äta & Dricka  
  Se & Göra  
  Lathund A › Ö  
  FAQ  
  Facebook  


  Student:Att studera i Sydkorea : De flesta svenskar i Sydkorea är studenter och är där genom utbytesprogram mellan universiteten/högskolorna, eller så läser man en språkkurs på något lärosäte. Sydkorea som de flesta andra länder har kandidatprogram och man läser kurser för att ta "credits" varje termin. Sverige är ett av få länder i världen som erbjuder sin medborgare gratis utbilding, därför kan terminsavgiften anses vara hög vid språkstudier eller om man läser ett kandidatprogram.


Deltidsjobb : Man har man rätt till att söka och arbeta deltid vid innehavande av ett D2 visum.


Försäkring : Vid studier i Sydkorea så kräver oftast universitet/högskolan att du har en försäkring, man kan teckna en försäkring via skolan.


Boende : De finns olika sorters boende när man studerar i Sydkorea och huruvida man väljer att bo på campus eller utanför kan priserna och standarden variera mellan de olika boendetyperna.


Bo på campus: är ett bra alternativ för dem som vill kombinera studier med att dela boende med personer som studera på samma universitet/högskola. Vissa lärosäten kräver att man har ett medical certificate dvs en hälsoundersökning tex fri från TBC osv. Oftast så delar man rum på ett dormitory, hyran täcker gas, el, internet, ris och kimchi. Nackdelen med att bo på campus är att det finns skrivna regler dvs curfew på vilken senast tid man måste vara hemma, alkoholförbud, man får inte bjuda hem någon utomstående osv.


Bo utanför campus: är ett bra alternativ för dem som vill bo i närheten av universitet/högskola, fast ändå vill ha ett eget privat boende. När man söker ett eget boende utanför campus kan oftast universitet/högskola tipsa om bra lägenheter som man kan hyra. Det som kan tillkomma på hyran är så som gas, el, internet och man får även lägga en deposition i förskott när man skriver kontrakt. De flesta personer i
gruppen som har bott utanför campus har använt sig av:   https://goshipages.com  Airbnb: att hyra in sig hos någon kan vara ett bra alternativ för dem som vill hitta ett tillfälligt och billigt boende. De flesta personer i gruppen
som har bott via Airbnb har använt sig av:   https://www.airbnb.com  Guesthouse/Hostel: är ett bra alternativ för dem som vill hitta ett tillfälligt och billigt boende. De flesta personer i gruppen som har bott via
Guesthouse/Hostel har använt sig av:   https://www.booking.com       https://www.hostelworld.com  Owl's Nest Guesthouse drivs av Linus Rogulla Oh och är lokaliserat 10 min från Gangnam subway station (Line 2).
  https://www.booking.com/hotel/kr/owl-39-s-nest.sv.html  Kontrakt & deposition : När man bor utanför campus och hyr från en privat person eller organisation tillkommer oftast en deposition på kontraktet. Denna deposition får man tillbaka den dagen man flyttar ut igen och kan variera beroende på vilket typ av avtal ni skriver, ett boende kontrakt i Sydkorea är löpande och förnyas igen det datumet den löper ut.


Seoul Global Center : Seoul Global Center drivs av Seouls stadshus sedan 2008 år och är ett flerspråkigt, omfattande supportcenter som tillhandahåller olika tjänster för att underlätta för utländska medborgare i Seoul i deras vardagliga liv.


Global Village Center : Global Village Center erbjuder gratis språkundervisning till alla som har ett giltigt långtidsvisum (F-visum) i Sydkorea, deras lärosäten är lokaliserade i Itaewon och Yeoksam.


Seoul Global Center,

South Korea :


38 Jong-ro
Jongno 1(il).2(i).3(sam).4(sa)
Jongno-gu
Seoul, South Korea

Telefon : +82 2-2075-4180
Webb :   http://global.seoul.go.kr  


SGC Business and start-up,

Seoul :


Entreprenörskap och starta eget utbildningar erbjuds
för medborgare bosatta i Seoul.

Telefon : +82 2-2075-4180
Webb :   http://global.seoul.go.kr  

Mail :   sgcbiz@sba.kr  


  Kontakt:  

  info.swedesinkorea@gmail.com  


  Copyright © 2018.  

  Swedes | Svenskar  
  In | i  
  South Korea | Sydkorea  

  All rights reserved.  

www.000webhost.com