Swedes | Svenskar  
  In | i  
  South Korea | Sydkorea  

           




  Hem  




  Visum  




  Student  




  Äta & Dricka  




  Se & Göra  




  Lathund A › Ö  




  FAQ  




  Facebook  


  Visum:



90 dagar som turist : Svenska medborgare i Sverige eller i ett annat EU-land (utom Portugal och Cypern) har du rätt att resa till Korea i 90 dagar som turist utan något visum.


D2 visum som student (1 år) :
1. Formuläret.
2. Giltigt pass och passkopia (Minst 6 månader gammalt).
3. Admission certificate + Bussiness certificate (Dokument från skolan).
4. Registreringsintyg från ditt universitet/högskolan.
5. Finansieringsintyg (Intyg från CSN alternativt ett dokument från din bank).
6. Rekommendation (Antagnings dokument som utbytesstudent).
7. Exchange agreemen (Antagnings dokument från internationnella kansliet: utbyte, alternativt via din fakultet).
8. Foto (Bildstorlek: 3,5 x 4,5 cm på vit bakgrund, Måste vara i färg, Ansiktsstorleken 2,5 x 3,5 cm, Minst 6 månader gammalt).

Ta med giltigt pass.
Gå till ambassaden eller Seoul Immigration Office, lämna in alla dokument och pass.
Betala för visumet (480 SEK).


H1 Working Holiday visum (1 år) :
1. Formuläret.
2. Giltigt Pass och passkopia (Minst 6 månader gammalt).
3. Flygbiljett.
4. Bankredovisning (Minst US $12 000).
5. Hälsokontroll och hälsoundersökning.
6. Försäkring (Minst 1 år).
7. Working Holiday redogörelse (A4 dokument ang resplan och arbete).
8. Foto (Bildstorlek: 3,5 x 4,5 cm på vit bakgrund, Måste vara i färg, Ansiktsstorleken 2,5 x 3,5 cm, Minst 6 månader gammalt).

Ta med giltigt pass.
Gå till ambassaden eller Seoul Immigration Office, lämna in alla dokument och pass.
Betala för visumet (720 SEK), man kan bara ansöka om ett H1 Working Holiday visum en gång, man får ej heller vara över 30 år.


Alien Registration Card : För att lagligt stanna i Sydkorea under en period på mer än 90 dagar måste varje utlänning söka en visering och få ett identitetskort som kallas ett alienregistreringskort (ARC).


Försäkring : Vid studier i Sydkorea så kräver oftast universitet/högskolan att du har en försäkring, man kan teckna en försäkring via skolan.


F4 visum för adopterade/overseas koreans (3 år) :
1. Giltigt pass och passkopia (Passet måste vara giltigt i mer än 3 år).
2. Adoption Certificate (Behöver begäras ut genom din adoptionsbyrå i Korea).
3. Korean Family Registry, minst 6 månader gammalt och kan begäras ut via ett lokalt distriktskontor 1,000 Won per kopia (Eller Family Relation Certificate, Basic Certificate, Removal Certificate).
4. Certificate of Citizenship/Naturalization (Dokument kan begärs ut från det svenska Migrationsverket 70 SEK).
5. Foto (Bildstorlek: 3,5 x 4,5 cm på vit bakgrund, Måste vara i färg, Ansiktsstorleken 2,5 x 3,5 cm, Minst 6 månader gammalt).

Ta med giltigt pass.
Gå till ambassaden eller Seoul Immigration Office, lämna in alla dokument och pass.
Betala för visumet (130,000 Won), nya regler kring F4 visumet 2018 år ang militärtjänstgöring.


Källa :
  http://overseas.mofa.go.kr  

  https://www.goal.or.kr  

South Korean Embassy in Stockholm,

Sweden :


Laboratoriegatan 10
Box 27237
102 53 Stockholm
Sweden

Telefon : 08-545 894 00
Fax : 08 660 28 18
Mail :   koremb.sweden@mofa.go.kr  


Seoul Immigration Office,

South Korea :


151 Mokdongdong-ro
Sinjeong-dong
Yangcheon-gu
Seoul, South Korea

Telefon : +82 2-2650-6211
Webb :   http://www.immigration.go.kr  


  Kontakt:  

  info.swedesinkorea@gmail.com  


  Copyright © 2018.  

  Swedes | Svenskar  
  In | i  
  South Korea | Sydkorea  

  All rights reserved.  

www.000webhost.com